Kort nieuws Sport

Clijsters bij laatste acht in Miami

Miami, 30 maart. België is met drie tennissters bij de laatste acht vertegenwoordigd bij de masters in Miami. Kim Clijsters won gisteren overtuigend van de als vierde geplaatste Victoria Azarenka: 6-4 en 6-0. Justine Henin versloeg de Russische Vera Zvonareva met 6-1 en 6-4. Yanina Wickmayer gunde de Zwitserse Timea Bacsinszky slechts één game: 6-0 en 6-1. Bij de mannen bereikte Roger Federer de laatste zestien door de Franse Florent Serra in twee tiebreaks te verslaan: 7-6 en 7-6. (ANP)

Advocaten eisen startrecht Semenya

JOHANNESBURG, 30 maart. De advocaten van de Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya eisen dat zij haar rentree kan maken op de atletiekbaan. Semenya won vorig jaar augustus in Berlijn met overmacht de wereldtitel op de 800 meter, waarna twijfels rezen over haar geslacht. (ANP)

Damsters winnen Europese titel

TALLINN, 30 maart. De Nederlandse damsters hebben gisteren in het Finse Tallinn de Europese titel voor landenteams behaald. Nina Hoekman en Vitalia Doumesj versloegen in de vierde speelronde gastland Estland met 3-1, waardoor de ploeg niet meer is in te halen. (ANP)

Weer golfzege Els

ORLANDO, 30 maart. Ernie Els heeft gisteren met de Arnold Palmer Invitational dit jaar zijn tweede golftoernooi gewonnen. Twee weken geleden was hij de beste in het WGC Championship. (ANP)