Kort nieuws Economie

Eneco gaat Schots windpark bouwen

Rotterdam, 30 maart. Energiebedrijf Eneco koopt de rechten voor het bouwen van een windpark in de Schotse Hooglanden van Infinergy, een dochter van het Nederlandse KDE-Energy. Infinergy heeft als wegbereider voor het windpark al goedkeuring van de overheid gekregen voor de bouw van het park op de Lochluichart Estate. Eneco zorgt voor de bouw en de exploitatie van zeventien windturbines met een capaciteit van in totaal 51 megawatt, wat overeenkomt met het verbruik van 28.000 huishoudens. (ANP)

Omzetgroei voor payrollbranche

Lijnden, 30 maart. De payrollbranche zit in de lift. Het afgelopen jaar is de omzet met ruim 6 procent gegroeid en ook voor het komend jaar voorziet de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) een stijging van de omzet. Dit heeft de VPO vandaag bekendgemaakt. Payrolling is het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Dagelijks worden nu 90.000 mensen via payrolling ingezet. Zij zijn in dienst van een payrollbedrijf. Voorzitter Jeu Claes van VPO verwacht dat dit aantal in 2012 oploopt naar 250.000 werknemers. (ANP)

Melkprijzen in Europa licht hoger

Brussel, 30 maart. De gemiddelde melkprijs in de EU is in de tweede helft van vorig jaar enigszins aangetrokken. In mei kregen boeren nog 24,4 cent per liter, in november was dat gestegen tot bijna 28,4 cent. In december vond een zeer lichte daling naar 28,3 cent plaats. Dat niveau bleef in januari gehandhaafd. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie heeft gepubliceerd. Volgens minister Verburg (Landbouw, CDA) zit de melkprijs in Nederland nog iets boven het EU-gemiddelde. Verburg zei dat gisteren na een bijeenkomst met Europese ministers van Landbouw. (ANP)