Kom maar op met die iPad, wij zijn er klaar voor

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben onze iPhone-lezers bij elkaar ruim 100.000 kranten gedownload. Bezitters van ereaders downloadden in diezelfde periode nog eens 35.000 ePapers in PDF-, EPUB- of Mobipocketformaat. Het ePaper van NRC Handelsblad is geschikt voor zo goed als alle verkrijgbare ereaders.

Apple iPad
Onlangs kondigde Apple de langverwachte iPad aan. In de slipstream daarvan hebben verschillende media inspirerende iPad demo’s gemaakt, waaronder Sports Illustrated en Wired. Op het moment dat het ontwikkelplatform voor de iPad beschikbaar kwam, zijn we gestart met de ontwikkeling van de NRC iPad app. Hiervan presenteren we geen gelikte demo, maar wel een screencast van ‘the real thing’, de app in actie:

[vimeo width="400" height="510"]http://vimeo.com/10549855[/vimeo]

Tot nu toe hebben ontwikkelaars het moeten stellen met de iPhone SDK, het ontwikkelplatform voor iPhone en iPad apps. Dat betekent dat ze het resultaat van hun werk nog niet hebben kunnen bekijken op een echte iPad. Dit weekend gaat dat veranderen. Onze redacteuren krijgen dan een iPad ter review. Natuurlijk gaan we de NRC iPad app daarop installeren en bekijken. Meer daarover dit weekend op het weblog Hebben.

One more thing
O ja, nog één ding. We richten ons niet exclusief op het populaire, maar gesloten platform van Apple. Onze digitale lezer kiest graag zelf op welk apparaat en platform hij NRC leest. Veel lezers hebben gemeld NRC te willen lezen op hun Android telefoon. Android is een open platform voor mobiele telefoons dat volgens analisten het grootste mobiele besturingssysteem gaat worden. Om die redenen bouwen we op dit moment een NRC Android app:

Overigens is NRC Handelsblad al sinds een half jaar te lezen op Android telefoons, met behulp van de ereader-applicatie Aldiko.

    • nrclab