Film van de dag

Woody Harrelson (l) en Randy Quaid in Kingpin. Kingpin (1996) Pers: Woody Harrelson, Randy Quaid Dir: The Farrelly Brothers Ref: KIN090AH Photo Credit: [ Rysher Entertainment / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Kingpin. Vulgair, smakeloos, te veel poep- en piesgrappen en geobsedeerd door lage lichaamsfuncties: de gebroeders Farrelly staan in een lange komische traditie die teruggaat tot Aristophanes en Shakespeare. Tot zover de theorie. Wie naar Kingpin kijkt, ziet uiteindelijk vooral een lieve film. De gebroeders Farrelly kijken met veel affectie naar de onderklasse. Hun blik is niet superieur. Woody Harrelson speelt een aan lager wal geraakte bowler die het met een van de boerderij geplukte amish (Randy Quaid) opneemt tegen zijn vroegere maatje, een hilarische Bill Murray. (Bobby en Peter Farrelly, 1996, VS), RTL7, 20.30-22.10u.André Waardenburg

    • André Waardenburg