Opinie

    • Ik

Eigen gebruik

Geoffrey moet zich voor de rechter verantwoorden voor een voorraad hasj en een riot gun, een geweer waarvan de loop is afgezaagd om het makkelijk te verbergen. Richten is onmogelijk, maar veel schade is er wel mee aan te richten. De rechter vraagt naar de hasj. „Voor eigen gebruik, edelachtbare”, zegt Geoffrey beleefd. Dat dit

Geoffrey moet zich voor de rechter verantwoorden voor een voorraad hasj en een riot gun, een geweer waarvan de loop is afgezaagd om het makkelijk te verbergen. Richten is onmogelijk, maar veel schade is er wel mee aan te richten. De rechter vraagt naar de hasj. „Voor eigen gebruik, edelachtbare”, zegt Geoffrey beleefd. Dat dit genoeg is om zo’n tien jaar high te zijn, schijnt hem niet te deren. „En deze riotgun?”

„Ook voor eigen gebruik, edelachtbare.” Hij voegt er ter verduidelijking aan toe: „Thuis”. Onder nauw verholen geproest wordt hij conform de eis veroordeeld.

Lodewijk Sijstermans

    • Ik