Atteveld blijft na crisisberaad trainer van ADO Den Haag

Trainer Raymond Atteveld (43) behoudt vooralsnog zijn baan bij ADO Den Haag. Dat heeft de clubleiding gisteren besloten na uren van crisisberaad tussen raad van commissarissen, directie en spelersgroep. Maurice Steijn, trainer van de beloften van ADO Den Haag, wordt op verzoek van de spelers nauwer betrokken bij het eerste elftal.

Een woordvoerder van de voetbalclub zei dat alle partijen zich uiteindelijk konden vinden in het besluit Atteveld in functie te houden. De trainer was gisteren zelf ook betrokken bij de praatsessies in Den Haag. Zijn contract bij de club loopt tot medio 2011. De degradatiekandidaat, die de zestiende plaats bezet in de eredivisie met 24 punten uit 29 wedstrijden, speelt zondag thuis tegen Ajax.

ADO Den Haag verloor vrijdag kansloos van NAC Breda (3-0). In de rust (1-0) vielen harde woorden in de kleedkamer. Atteveld ging stevig tekeer tegen zijn ploeg en andersom maakten enkele spelers de trainer verwijten.

Bij terugkeer in Den Haag werd de spelersbus opgewacht door boze supporters. Zij eisten het ontslag van Atteveld, die onder politiebegeleiding de bus verliet. Hem worden de povere prestaties en een slechte verstandhouding met de spelersgroep aangerekend. Aanvoerder Danny Buijs liet de fans weten dat „het zo niet langer kon doorgaan” en kondigde het gesprek met de clubleiding aan.

ADO Den Haag ontsloeg onlangs technisch directeur André Wetzel na een kritisch interview. (ANP)