6 redenen om uit te gaan

Jon heeft een gouden strotje

1 reizend festival

Prufrok #2

Van 30 mrt t/m 3 april. Vanavond in Almere: Corrosia!. Tijd: 20.00u. Prijs: 6-12 euro .www.prufrok.nl

Prufrok is een rondreizend minifestival dat de grenzen verkent van theater en beeldende kunst. Een avond met performances, installaties, presentaties, voorstellingen en discussies, elke editie rond een ander thema. Tijdens deze editie van Prufrok met het thema Activisme, zijn werken van de volgende drie kunstenaars te zien: Marcelo Evelin, Bogomir Doringer en Jeroen de Leijer.

2 muziek

José James

Amsterdam: Melkweg Oude Zaal. Tijd: 20.00u. Entree: 15 euro + lidm. www.melkweg.nl

José James is een Amerikaanse jazz-zanger die elementen uit de soul en hiphop combineert met gestileerde smooth jazz. Onlangs bracht hij Black Magic uit, een album waarbij hij samenwerkt met Basement Jaxx, Jazzanova en elektronische artiesten als Benga en Flying Lotus.

3 locatietheater

Wunderbaum: Rail Gourmet

Amsterdam: Frascati op locatie - Het Werkteater. 30 mrt t/m 3 april 20.30u. www.theaterfrascati.nl

‘Rail Gourmet’ is een locatievoorstelling over Europa als spoorwegstation. De voorstelling bestaat uit drie delen: een muzikale performance, een mobiele-telefoongevecht en een cockpitdialoog. Schrijfster Annelies Verbeke en de acteurs lieten zich inspireren door het emballagebedrijf onder het station Brussel-Midi. T/m 26 mei (www.wunderbaum.nl).

4 expositie

Technological Singularity

Amsterdam: Volkskrantgebouw, Wibautstraat 150. T/m 23 april, ma-vr 14.00-17.00u. www.planetart.nl

De expositie ‘Technological Singularity’, met werk van 16 internationale kunstenaars, gaat over de exponentiële groei van de technologie die leidt tot steeds slimmer wordende computers. Die zullen binnen 50 jaar de mens tot huisdier verklaren en uiteindelijk het heelal gaan besturen. Met o.a. een echte 30.000 jaar oude meteoriet uit Namibië, interactieve video-installaties, blackholes, minimal electro-waves en foto-prints.

5 muziek

Jon Allen

Nijmegen: LUX. Tijd: 20.30u. Prijs: 11 euro. www.doornroosje.nl

De 32-jarige Engelse singer-songwriter Jon Allen combineert blues, folkballads, soul en up-tempo rhythm & blues. Zijn zang roept herinneringen op aan de gouden strot van de jonge Rod Stewart, maar ook aan Stephen Stills en Eric Clapton. Allens bekendste liedjes zijn waarschijnlijk de twee hitsingles ‘In Your Light’ en ‘Going Home’. In 2009 verscheen zijn debuutalbum Dead Man’s Suit.

6 masterclasses

Styling, Decorbouw en Visagie

Hilversum: Beeld en Geluid. Data: 3 t/m 5 april, 15 & 16 mei, 22 t/m 24 mei. Gratis voor bezoekers van de Beeld en Geluid Experience. Aanmelden: www.beeldengeluid.nl

In televisieseries spelen zaken als decor, styling en visagie een grote rol. Bij Beeld en Geluid kun je onder begeleiding van professionals de fijne kneepjes van het vak van visagist, stylist en decorbouwer leren. De eerste masterclasses staan gepland in het Paasweekend. In het kader van de tentoonstelling ‘InScène’ (t/m 31 okt), over Nederlandse televisieseries.