4 redenen om tv te kijken

Het gaat goed met de slechtvalk

1 Natuur

Vroege Vogels

Ned.2, 19.20-19.50u.

Er waren al een paar slechtvalken op de Hemwegcentrale, maar nu zijn er ook twee actief vanaf de voormalige Shelltoren in Amsterdam Noord, aan de oever van het IJ. Slechtvalken vallen hun prooi aan in de lucht en brengen die dan naar een hoger gelegen plaats. Daar wordt het slachtoffer verorberd. Er is in de stad een hoop te eten voor de roofvogels. Alleen al de 2.700 halsbandparkieten in Amsterdam vormen een waar feestmaal. En verder: Rotvos wint Gouden Kalf en keverliefhebbers doen het ’s nachts.

2 Voetbal

Studio Sport: UEFA Champions League

Ned.3, 20.15-22.40u.

Voorbeschouwing, met daarna rechtstreeks verslag van de kwartfinalewedstrijd Bayern München-Manchester United. Commentaar: Jan Roelfs. Trainer Louis van Gaal mist tegen Manchester United in elk geval Bastian Schweinsteiger. De middenvelder is geschorst. Of Arjen Robben erbij is, is nog onzeker. Hij heeft een kuitblessure.

3 Docu

Publiek Geheim

Canvas, 20.40-21.10u.

Afl: De SS-school in Kwatrecht. In Kwatrecht bij Wetteren ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog de enige nazi-school in België. Een school waar kinderen van Duitsgezinde Vlamingen onderwijs kregen, samen met Duitse Hitlerjugend-jongeren. De kinderen werden klaargestoomd om de toekomstige Vlaamse elite te worden. Zij waren de leiders van morgen.

4 Perfect

De Perfecte Mens van de 21ste eeuw

Ned. 2, 23.25-00.10u.

De Perfecte Mens van de 21ste eeuw is een tweedelige serie, waarin medisch-ethische vraagstukken worden behandeld. Vanavond deel 2: hoe de techniek ons in staat stelt onszelf te verbeteren. Hersenstimulatie zorgt ervoor dat we onszelf beter voelen, door embryo-selectie is het mogelijk erfelijke ziektes uit te bannen en door implantaten kunnen we een soort cyborgs worden: deels mens en deels machine. Een nachtmerrie of de mogelijkheid om langer en fitter te kunnen leven?