Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de aanslagen bij de metrostations in Moskou, die minstens 35 doden en 38 gewonden hebben geëist. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Reportage over de doodstraf in de gevangenis van Huntsville in de Amerikaanse staat Texas. Ter dood veroordeelden worden tot vlak voor de geplande executie met de camera gevolgd. Daarnaast wordt via medewerkers die bij de executie betrokken zijn duidelijk gemaakt hoe zo’n executie wordt uitgevoerd. Presentatie: Ghislaine Plag. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/DenHaag vandaag. Verslagen over de aanslagen in Moskou, over de presentatie van het CDA-verkiezingsprogramma en over de eerste dag van het proces tegen vastgoedhandelaar Dirk Jan Paarlberg. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Staatssecretaris van Defensie en spindoctor van het CDA Jack de Vries en politiek commentator Felix Rottenberg praten over het CDA en de positie van Balkenende. D66-fractieleider Alexander Pechtold presenteert de vijf opmerkelijkste D66’ers op de kandidatenlijst van de partij, die vandaag bekend is gemaakt. Muziek van de Vlaamse band K’s Choice. Ned.3, 19.30-20.20u.

Pauw & Witteman. Jelle Brandt Corstius doet verslag van de aanslagen in Moskou. Ook de cabaretier Freek de Jonge is te gast. Ned.1, 23.00-23.55u.

documentaire

Welkom in Nederland. Zesdelige serie over autochtone Nederlanders die immigranten helpen met integreren. Vanavond maken we onder anderen kennis met Ria, die via indianenrituelen Turkse en Marokkaanse vrouwen ‘confronteert met hun oergevoel’.Ned.2, 19.50-20.25u.

Tegenlicht: Vuil spel om olie. Documentaire over de strijd tussen China en de VS om de olievoorraden in het dictatoriaal geregeerde Equatoriaal Guinee. Regisseur Christopher Olgiati reisde de wereld over om de waarheid te achterhalen over de mislukte coup van huurling Simon Mann in 2004. Ned.2, 20.55-21.49u.

Panorama: Passports To Kill. Reporter Jane Corbin reisde naar Israël, Gaza en Dubai om de moord te onderzoeken op Hamas-leider Mahmoud al-Mabhouh, afgelopen januari in Dubai. Het moordcommando, waarvan de leden gebruik maakten van gestolen Britse identiteiten, werd op meerdere locaties in Dubai gefilmd door beveiligingscamera’s.BBC 1, 21.30-22.00u.

informatief

De Flandriens. Voorlaatste aflevering van serie over Vlaamse wielrenners die glorieerden in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Vanavond met o.a. Johan Museeuw, Peter Van Petegem en Tom Boonen.Canvas, 21.10-22.05u.

Raymond Blanc’s kitchen secrets. In de keuken van zijn tweesterrenrestaurant Le Manoir Aux Quat’Saisons demonstreert chef Blanc een aantal eenvoudige broodrecepten. BBC 2, 21.30-22.00u.

cultuur

Ravi Shankar. De Indiase sitarvirtuoos Ravi Shankar viert op 7 april zijn negentigste verjaardag. Opnamen van de openbare les die hij in 2008 gaf in Parijs en beelden uit New Delhi, waar hij nog steeds lesgeeft. Arte, 22.10-23.00u.

radio

BIS! Gerard Hengeveld. Opnamen van de Nederlandse pianist, klavecimbelspeler en componist Hengeveld (1910-2001). Werken van Bach, Brahms, Albeniz, Voormolen, Hengeveld, Tsjaikovski, Beethoven, Saint-Saëns, De Groot en Berlioz. Radio 4, 20.02-23.00u.