Paus reageert op 'geroddel'

Paus Benedictus XVI heeft indirect gereageerd op de schandalen rond het kindermisbruik in de Katholieke Kerk. De paus hield gisteren, op Palmzondag, een mis op het Sint-Pietersplein, waar tienduizenden mensen op af kwamen. Hoewel hij de schandalen niet letterlijk noemde, haalde hij uit naar alle „critici van de Katholieke Kerk” en benadrukte dat het geloof in Christus de moed geeft „om niet toe te staan zich te laten intimideren door de kleine roddel van de dominante mening”. Hij sprak ook over hoe mensen soms kunnen „vervallen tot de laagste, vulgairste niveaus” en kunnen „zinken in het moeras van zonde.” Afgelopen week schreef The New York Times dat paus Benedictus in een vorige functie seksueel misbruik heeft toegedekt en dat hij verzuimde een Amerikaanse pedofiele priester te straffen. Het Vaticaan beschuldigde op zijn beurt de media ervan een hetze te voeren tegen de Kerk. (Reuters)