Overige films

Uncle Buck (John Hughes, 1989, VS). Ouderwetse moraal ontsiert komedie, op maat van de volslanke John Candy geschreven, die als sjofele vrijgezel de enig beschikbare oppas blijkt te zijn voor een drietal ogenschijnlijk gelukkige kinderen. RTL8, 20.30-22.20u.

Quantum of Solace (Marc Foster, 2008, Engeland/VS). De 22ste James Bond onderstreept wat Casino Royale al duidelijk maakte: Daniel Craig als de zesde incarnatie van de Britse geheim agent is niet de James Bond uit Dr. No in 1962. Geen Martini drinkende gentlemanspion meer, maar een keiharde wreker wiens staalblauwe ogen geen spatje charme hebben. Tijd voor dubbelzinnige grapjes heeft hij ook al niet, noch voor meisjes. Hij doet alles om de dood van zijn geliefde te wreken. SBS6, 20.30-22.45u.

Below (David Twohy, 2002, VS). Bescheiden lowbudgetfilm speelt zich grotendeels af op een onderzeeër tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gezagvoerder van de duikboot pikt na de geheimzinnige dood van zijn kapitein drie schipbreukelingen op uit de Atlantische Oceaan. Regisseur Twohy haalde zijn inspiratie uit de bovennatuurlijke thrillers uit de jaren veertig die werden geproduceerd door de legendarische Val Lewton (Cat People). Net als in die films wordt dreiging vooral gesuggereerd. BBC1, 1.15-2.50u.