Opgefokte stem zingt hitmuziek

Marina and The Diamonds: The Family Jewels

cd pop

Marina and The Diamonds: The Family Jewels ***

De stem van de Engelse Marina Diamandis valt op door een overspannen voordracht, alsof ze ruzie had en ondertussen een liedje moest inzingen. Dat opgefokte karakter geeft de liedjes een scherpe rand die welkom is, want de meeste nummers, vooral die van producer Pascal Gabriel (als ‘Shampain’ en ‘Rootless’), zijn doorsnee popstampers. Een deel van Marina’s debuut-cd, The Family Jewels, werd geschreven en geproduceerd door Gabriel, die ook werkte met Ladyhawke, maar hier nogal tegenvalt.

De muziek lijkt niet op de vernuftige synthetische glooiingen van Ladyhawke; de instrumentaties denderen door, met gierende synthesizers en straffe drums. In sommige liedjes weet Marina te charmeren: de opgeruimde toon van ‘Mowgli’s Road’ en ‘Guilty’ beklijven meer dan de opzichtige knipoog richting het Amerikaanse publiek van de single ‘Hollywood’.

Op zijn best brengt Marina and The Diamonds, die in haar eigen land als ‘next big thing’ is onthaald, onschadelijke, onderhoudende hitmuziek.

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho