op nrcnext.nl

Oogbaltattoeages

Een tatoeage op je oogbal. Volgens de Belgische krant De Morgen is dat vooral populair onder (een paar) gedetineerden in de VS. Zij injecteren inkt in elkaars ogen. Ook wordt zo’n tattoo wel eens aangeboden aan patiënten die een litteken of verkleuringen in de oogbal hebben. Maar als versiering is het toch nog niet zo gebruikelijk. Het is dan ook nogal gevaarlijk: infecties, bloedingen en oogperforaties liggen op de loer. En de kans dat het voortdurend voelt alsof er iets in je oog zit. Toch nieuwsgierig hoe het eruit ziet? Het blad BMEzine, over lichaamsmodificatie, heeft nog wel wat fotootjes.

Rocken in Kabul

In Afghanistan schijnt er ondanks alle ellende toch nog rock gemaakt te worden. Oké, wel maar door één band, maar toch. Ze heten Kabul Dreams en maken muziek geïnspireerd op de britpop van weleer. Logisch, aangezien de drie jongens in de jaren negentig met hun ouders naar het buitenland vluchtten (Oezbekistan, Pakistan en Irak om precies te zijn) en toen met westerse muziek in aanraking kwamen. Ze dragen ook bretels en all-stars.