Midden in de tuin van Volker en Christa

Pasen en eieren horen bij elkaar. Gelovigen mochten in de Middeleeuwen tijdens het vasten geen vlees, melkproducten of eieren eten, maar de kippen bleven natuurlijk aan de leg. Dus werden de eieren opgespaard en hardgekookt. In de Goede Week – deze week, de week voor Pasen – werden ze beschilderd en verstopt, met Pasen mochten kinderen ze zoeken. Nog steeds worden met Pasen eieren gegeten, in Nederland alleen al ruim 32 miljoen. Het echtpaar Christa en Volker Kraft uit Saalfeld, in het oosten van Duitsland nabij Weimar, doen iets anders met hun kippeneieren: ieder jaar maken ze deze Eierbaum. Volker begon in 1965 met 18 eieren, nu zijn het er ruim 2.000. De meeste eieren zijn uitgeblazen, en worden door hun kinderen (en inmiddels ook kleinkinderen) beschilderd. Tussen de echte eieren hangen ook door Christa gehaakte exemplaren. Visitors stand next to a tree decorated with thousands of Easter eggs in the garden of Christa and Volker Kraft in Saalfeld, Germany, Sunday, March 28, 2010. The Kraft family have decorated their tree for Easter for more than forty years. (AP Photo/Jens Meyer) AP

Pasen en eieren horen bij elkaar. Gelovigen mochten in de Middeleeuwen tijdens het vasten geen vlees, melkproducten of eieren eten, maar de kippen bleven natuurlijk aan de leg. Dus werden de eieren opgespaard en hardgekookt. In de Goede Week – deze week, de week voor Pasen – werden ze beschilderd en verstopt, met Pasen mochten kinderen ze zoeken.

Nog steeds worden met Pasen eieren gegeten, in Nederland alleen al ruim 32 miljoen.

Het echtpaar Christa en Volker Kraft uit Saalfeld, in het oosten van Duitsland nabij Weimar, doen iets anders met hun kippeneieren: ieder jaar maken ze deze Eierbaum.

Volker begon in 1965 met 18 eieren, nu zijn het er ruim 2.000. De meeste eieren zijn uitgeblazen, en worden door hun kinderen (en inmiddels ook kleinkinderen) beschilderd. Tussen de echte eieren hangen ook door Christa gehaakte exemplaren.

Je kunt zelf in Saalfeld gaan kijken. De tuin is tussen 13.00 en 18.00 uur open. Meer informatie: eierbaum-saalfeld.de