Kort nieuws Sport

Tennisser Nadal door naar vierde ronde in Miami

MIAMI, 29 maart. Rafael Nadal heeft de vierde ronde bereikt van het tennistoernooi in Miami. De Spanjaard rekende in de derde ronde, na een moeizaam begin, af met David Nalbandian: 6-7, 6-2 en 6-2. Andy Roddick en Jo-Wilfried Tsonga, de nummers zes en acht van de plaatsingslijst, bereikten zonder problemen de vierde ronde. Thiemo de Bakker heeft zich zaterdag niet weten te plaatsen voor de derde ronde. De 21-jarige Nederlandse tennisser verloor in twee sets van Tomas Berdych uit Tsjechië: 6-3 6-4. Berdych is als zestiende geplaatst. Bij de vrouwen wonnen de topspeelsters Caroline Wozniacki, Victoria Azarenko en Jelena Jankovic. (ANP)

Zege voetbalsters op Slowakije: 2-0

ALMELO, 29 maart. De Nederlandse voetbalsters hebben nog steeds uitzicht om de groepsronde van de WK-kwalificatie te overleven. De ploeg van de vertrekkende bondscoach Vera Pauw versloeg zaterdagavond in Almelo Slowakije met 2-0. Sylvia Smit scoorde voor rust uit een strafschop en na de pauze trof Daphne Koster het doel voor Nederland. Pauw zit nog één keer op de bank als bondscoach, op 1 april tegen opnieuw tegen Slowakije. Daarna speelt Nederland nog drie WK-kwalificatiewedstrijden. Noorwegen leidt in groep 2 van de kwalificatie en won zaterdag met 14-0 van Macedonië. (ANP)

Eriksson coacht Ivoorkust bij WK

ABIDJAN, 29 maart. De Zweed Sven-Göran Eriksson is gisteravond officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het nationale voetbalelftal van Ivoorkust. „ Zijn opdracht is ervoor te zorgen dat we een waardige deelnemer zijn”, liet de Ivoriaanse voetbalbond (FIF) in een verklaring weten. Guus Hiddink was eerder in beeld voor deze functie tijdens het WK, maar hij gaf er de voorkeur aan zijn aandacht geheel op zijn nieuwe baan bij de Turkse bond te richten. (ANP)

Hockey: Aalbregt weg bij Amsterdam

Amsterddam, 29 maart. Trainer Robbert Paul Aalbregt van Amsterdam vertrekt na dit seizoen bij de landskampioen. Amsterdam kwalificeerde zich gisteren door een overwinning van 4-2 tegen Nijmegen, met nog drie wedstrijden te gaan, voor de play-offs om het landskampioenschap. Woensdag vertrekt het team naar Berlijn voor de Club Champions Cup. (ANP)

Voetbal: Löw opent deur voor Kuranyi

BERLIJN, 29 maart. De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft de deur naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika op een kier gezet voor de dissidente aanvaller Kevin Kuranyi. Dat zei diens trainer Felix Magath gisteren op de Duitse tv-zender DSF. „Ze hebben elkaar afgelopen week gesproken, ik geloof na een toevallige ontmoeting.” Oud-international en oud-bondscoach Franz Beckenbauer dringt in zijn column in Bild van vandaag ook aan op een verzoening en een spoedige rentree van Kuranyi. (ANP)

MountainbikerVan Houts wint

KAAPSTAD, 29 maart. Rudi van Houts heeft met zijn Spaanse ploegmaat José Hermida de Cape Epic 2010, de zwaarste meerdaagse moutainbikewedstrijd ter wereld in Zuid-Afrika, afgesloten met een zege in de laatste etappe. In het algemeen klassement eindigde het duo als zesde vóór routinier Bart Brentjens en Jelmer Pietersma. De eindzege was voor het Duitse koppel Karl Platt en Stefan Sahm. (ANP)