Kort nieuws Sport

Asada zorgt bij WK kunstrijden voor tweede Japanse titel

Turijn, 29 maart. Mao Asada (19) uit Japan heeft zaterdag in Turijn de wereldtitel kunstrijden veroverd. In de afsluitende lange kür slaagde zij er in olympisch en wereldkampioene Kim Yu-Na voor te blijven. De Finse Laura Lepisto wed derde. Voor Asada, die zilver won op de Olympische Spelen in Vancouver, was het haar tweede wereldtitel. De Nederlandse Manouk Gijsman eindigde als 24ste en laatste in de finale. Eerder zorgde Daisuke Takahashi voor Japans succes door kampioen bij de mannen te worden. Asada had nog wat goed te maken. Zaterdag begon ze met een kleine achterstand op de 16-jarige Amerikaanse Mirai Nagasu. Die zakte op de tonen van ‘Carmen’ uiteindelijk in de vrije kür ver weg, zevende. Kim slaagde er niet in het niveau van de Winterspelen in Vancouver te halen. Daarnaast kampte de titelverdedigster, die in eigen land niet meer gewoon over straat kan, met een voetblessure. (ANP)

Nieuw bestuur voor honkbalbond

NIEUWEGEIN, 29 maart. De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) heeft een nieuw dagelijks bestuur. Bob Bergkamp wordt voorzitter. De andere leden zijn Marcel Visser (PR en marketing), Frits Mulder (bestuurslid honkbal), Caroline Theunissen (bestuurslid softbal) en Ruurd Koopmans (secretaris). Het bestuur is aangesteld voor een periode van vier jaar. Het vorige bestuur, onder leiding van voorzitter Ruud van Zetten, stapte begin november op na een reeks conflicten met de commissie van beroep. Het zou onder meer gaan om de promotie- en degradatieregeling. (ANP)

Eerste zege voor golfer Oosthuizen

Malaga, 29 maart. Golfer Louis Oosthuizen heeft gisteren zijn eerste zege op de Europese Tour behaald. De Zuid-Afrikaanse golfer gaf zijn leidende positie in de vierde en laatste ronde van de Open Andalucia niet meer uit handen. Oosthuizen had 67 slagen nodig en kwam daarmee uit op een totaal van 263. De Britten Peter Whiteford en Richard Finch deelden met 266 slagen de tweede plek. Joost Luiten werd gedeeld zesde. Hij noteerde in totaal 269 slagen. Robert-Jan Derksen werd twaalfde met 270. (ANP)

Waterpolosters winnen in Canada

MONTREAL, 29 maart. De Nederlandse waterpolosters hebben de serie oefenwedstrijden tegen Canada gisteren afgesloten met een zege. Het team van bondscoach Mauro Maugeri was in Montreal met 7-6 te sterk. Bij rust leidde Nederland met 3-2. Nienke Vermeer maakte vijf doelpunten voor Nederland. De andere treffers kwamen op naam van Biurakn Hakhverdian en Marloes Nijhuis. Nederland bereidde zich in Canada voor op het EK-kwalificatietoernooi, dat eind april in Dordrecht plaatsvindt. (ANP)

Hilda Kibet tiende bij WK veldlopen

Bydgoszcz, 29 maart. Hilda Kibet (29) is gisteren in Bydgoszcz tiende geworden bij de strijd om de wereldtitel veldlopen. De Nederlandse moest in Polen ruim driekwart minuut toegeven op de Keniaanse winnares Emily Chebet. Het zilver ging naar haar landgenote Linet Masai. De Ethiopische Meselech Melkamu werd derde. (ANP)

Wereldbekerzege wielrenster Vos

Cittoglio, 29 maart. Wielrenster Vos heeft gisteren in Italië de openingswedstrijd van de wereldbekercyclus gewonnen. De Nederlandse was de sterkste bij de Trofeo Binda in Italië. Vos versloeg in de sprint landgenote Martine Bras. Derde werd de Zweedse Emma Johansson. Vos won vorig jaar dezelfde wedstrijd. (ANP)

Hilversum nieuwe rugbykampioen

Amsterdam, 29 maart. De rugbyers van Hilversum hebben zaterdag de nationale titel veroverd. In Amsterdam werd in de finale The Dukes uit Den Bosch met 29-10 verslagen. Hilversum stond al snel met 24-0 voor. Nadat Dukes-speler Bart Viguurs de rode kaart had gekregen, was het duel in feite gespeeld. (ANP)

Zege op floret

Kopenhagen, 29 maart. Mats Stijlaart (19) heeft het florettoernooi van Kopenhagen, onderdeel van het satellietcircuit, op zijn naam geschreven. De schermer rekende in de halve eindstrijd af met de Rus Oleg Drobisjev en in de finale met de Portugees Gael Santos: 15-4. (ANP)