Film van de dag

scene uit de film Throw of the Dice (1929) Oorspronkelijke titel: Prapancha Pash FOTO: Arte Zur ARTE-Sendung Schicksalswürfel 8: Die schöne Sunita (Seeta Devi) Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

A Throw of Dice/Schicksalswürfel. De Duitse regisseur Franz Osten draaide een aantal (zwijgende) films in India, waarvan de drie die hij maakte in samenwerking met acteur en nationalist Himansu Rai de laatste jaren, na restauratie, weer flink in de belangstelling staan. A Throw of Dice is de verfilming van een deel uit het epos Mahabharata. Twee koningen vallen tijdens een jachtexpeditie voor dezelfde vrouw (Seeta Devi), waarna een strijd losbarst wie haar krijgt. Nitin Sawhney componeerde nieuwe muziek, een passende samensmelting van Oost en West.(Franz Osten, GB/Ind/D), Arte, 0.15-1.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg