een weekeinde vol voetbal

De kansen op de eerste landstitel sinds 2004 zijn flink afgenomen voor Arsenal. Invaller Samir Nasri leek de Londense club zaterdag in de uitwedstrijd tegen Birmingham City tien minuten voor tijd met een doelpunt te behoeden voor kostbaar puntenverlies. Maar Arsenal gaf de voorsprong in blessuretijd alsnog uit handen: 1-1. Koploper Manchester United en nummer twee Chelsea profiteerden. Zonder de lichtgeblesseerde Wayne Rooney won Manchester eenvoudig bij Bolton Wanderers: 0-4. Chelsea liet Aston Villa met 7-1 kansloos. Frank Lampard scoorde vier keer voor Chelsea.

Schalke 04 heeft Bayern München zaterdag afgelost als koploper in de Duitse Bundesliga. Dankzij twee doelpunten van Kevin Kuranyi won de ploeg van trainer Felix Magath het uitduel met concurrent Bayer Leverkusen met 2-0. Schalke profiteerde daarmee van de nederlaag van Bayern München tegen VfB Stuttgart: 1-2. Met nog zes ronden te spelen heeft Schalke nu 58 punten. Bayern heeft 56 punten, Leverkusen 53 punten.

AS Roma heeft de spanning in de Italiaanse Serie A teruggebracht. De ploeg van trainer Claudio Ranieri versloeg zaterdag in eigen stadion koploper Internazionale met 2-1 en verkleinde de achterstand tot één punt. Daniele de Rossi bracht Roma op voorsprong. Op aangeven van Wesley Sneijder maakte Diego Milito gelijk. De winnende treffer kwam op naam van Luca Toni.

Barcelona maakte zaterdag geen fouten in de strijd om de Spaanse titel. De Catalaanse club won de uitwedstrijd bij Real Mallorca met 1-0. Zlatan Ibrahimovic maakte het winnende doelpunt.

De Nederlandse voetbalsters kunnen de groepsronde van de WK-kwalificatie nog overleven. De ploeg van de vertrekkende bondscoach Vera Pauw versloeg zaterdag in Almelo Slowakije met 2-0. Noorwegen, dat zaterdag met 14-0 won van Macedonië, is koploper in groep 2. Nederland staat tweede op twee punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. De eerste plaats in de groep geeft recht op deelname aan de play-offs voor een WK-ticket.

Patrick Pothuizen is mederecordhouder wat betreft het aantal gele kaarten in de eredivisie. De 37-jarige verdediger van NEC kreeg gisteren in het duel met Feyenoord (0-0) van scheidsrechter Nijhuis de 83ste gele kaart uit zijn loopbaan. Pothuizen kwam daarmee op gelijke hoogte met Jean-Paul de Jong, oud-speler van FC Utrecht. Barry van Galen (82 keer geel) staat derde.