D66 presenteert nieuwe Kamerleden

Magda Berndsen, korpschef van Friesland, poseerde vanochtend bij de presentatie van de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Berndsen, eerder burgemeester van Beverwijk en Opdam, staat als tweede op de lijst, na D66-leider Alexander Pechtold. Derde is D66-senator Gerard Schouw. Behalve de zittende Kamerleden Boris van der Ham (nummer 4) Fatma Koser-Kaya (nummer 7) zijn er bij de eerste 25 kandidaten geen landelijk bekende D66’ers. Oud-journalist Pia Dijkstra staat op nummer 16, bij de huidige peilingen net genoeg voor een zetel. Op de lijst staan veel ambtenaren en enkele mensen uit het bedrijfsleven. Vrijdag komt D66 met het verkiezingsprogramma. Foto Roel Rozenburg Den Haag : 29 maart 2010 Presentatie D66 kandidatenlijst voor de verkiezingen, de nummer twee op de lijst Magda Berndsen. foto © Roel Rozenburg