Bayern verliest door nederlaag koppositie, blessure Robben

Bayern München heeft zaterdag in de Bundesliga voor de tweede maal in successie een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Louis van Gaal verloor thuis met 2-1 van VfB Stuttgart en moest de leiding afstaan aan Schalke 04 dat de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen met 2-0 won.

Bij Bayern viel Arjen Robben uit met een kuitblessure. De kans is groot dat de Nederlander die de laatste weken in grote vorm stak, morgen niet kan meespelen in de kwartfinale van de Champions League tussen Bayern en Manchester United. Van Gaal hield Robben zaterdag met het oog op de wedstrijd tegen Manchester United aanvankelijk aan de kant. Hij liet de aanvaller alsnog meespelen toen de ploeg in problemen raakte tegen VfB Stuttgart. Na een 1-0 voorsprong verloor Bayern.

Bayern mist morgen tegen Manchester United, dat in de Engelse competitie de uitwedstrijd tegen Bolton Wanderers met 4-0 won, in elk geval Bastian Schweinsteiger wegens een schorsing. Zaterdag speelt Bayern uit tegen Schalke, dat nu twee punten voorsprong heeft op de club uit München.

Manchester United behield door de overwinning op Bolton één punt voorsprong op Chelsea. De Londense ploeg versloeg Aston Villa met 7-1, onder meer dankzij vier treffers van Frank Lampard.

Juventus kan weinig goed meer doen bij de aanhang. Gisteren beleefden de spelers angstige momenten toen supporters van de Turijnse club voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo de spelersbus belaagden. De fans gooiden met flessen en eieren toen de spelers hun hotel verlieten en de bus wilden instappen. De politie moest ingrijpen. In het stadion hielden de supporters van Juventus een moment stilte wegens de slechte prestaties van hun club. De ploeg won met 2-1 van Atalanta.

Koploper Inter verloor de uitwedstrijd tegen AS Roma met 2-1. De ploeg heeft nu één punt voorsprong op Roma. AC Milan verzuimde te profiteren door thuistegen Lazio gelijk te spelen, 1-1.

In Spanje wonnen de koplopers Barcelona en Real Madrid. Barcelona versloeg met 1-0 Real Mallorca, Real versloeg Atlético Madrid met 3-2. (ANP, Reuters, AP)