Baugé weer snelste sprinter ter wereld

De Franse baanrenner Gregory Baugé is gisteren in Kopenhagen voor de tweede keer op rij wereldkampioen sprint geworden. Baugé had eerder al de Britse favoriet en drievoudig olympisch kampioen Chris Hoy verslagen en won nu in de finale van de Australiër Shane Perkins. Een andere Fransman, Kevin Sireau, won het brons. De Nederlanders Tim Veldt, Yvonne Hijgenaar (beiden omnium) en Willy Kanis (sprint en keirin) presteerden teleurstellend in Kopenhagen en konden hun succes van vorig jaar niet doorzetten. Peter Schep en Danny Stam eindigden als elfde in de koppelkoers. Ellen van Dijk werd achtste in de puntenkoers. Bij de vrouwen werd de Britse Victoria Pendleton wereldkampioen op de sprint. Zij versloeg in de finale de Chinese Shuang Guo. Simona Krupeckaite werd derde. Foto AFP French rider Gregory Bauge celebrates while beating Australian rider Shane Perkins (not pictured) in the Men's Sprint final as part of the UCI World Track Cycling Championships on March 28, 2010 in Ballerup near Copenhagen. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN AFP