Artsen van Q-koortspoli willen vaccin

Dokters van de Q-koortspoli in Den Bosch willen een vaccin bestellen voor risicogroepen. Dat meldt de NOS op haar website. De artsen hebben demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) in februari in een brief gevraagd het medicijn toe te laten. De Gezondheidsraad onderzoekt momenteel het Australische vaccin. De artsen willen alleen mensen met hart- en vaatziekten inenten, aangezien die groep chronische Q-koorts kan ontwikkelen. Om hoeveel mensen het gaat en hoeveel vaccins er nodig zijn is niet bekend. In Australië krijgen onder meer werknemers van schapenboerderijen het vaccin toegediend. De Q-koortspoli, waar nu ongeveer 45 chronische Q-koortspatiënten worden behandeld, bezwijkt bijna onder de druk van het vele werk door de Q-koorts. Wekelijks melden twintig nieuwe patiënten zich bij de poli met klachten die samenhangen met Q-koorts. (NRC)