De dierentuin

Het was vandaag lente in Moskou. Grappig is dat veel Russen daar veel blijer mee zijn dan westerlingen. ,,De winter is voorbij!’ hoorde ik de afgelopen dagen veel vrienden en kennissen zeggen. Terwijl die winter voor veel mij niet lang genoeg kan duren, omdat die zo ‘exotisch’ van aard is.Om die vrolijkheid in het echt

P1000364
Het was vandaag lente in Moskou. Grappig is dat veel Russen daar veel blijer mee zijn dan westerlingen. ,,De winter is voorbij!’ hoorde ik de afgelopen dagen veel vrienden en kennissen zeggen. Terwijl die winter voor veel mij niet lang genoeg kan duren, omdat die zo ‘exotisch’ van aard is.
P1000363
Om die vrolijkheid in het echt te zien, ging ik naar de dierentuin bij metrohalte Barricade, waar ik meer dan twintig jaar niet geweest was. Voor de ingang stond een behoorlijke rij van ouders en grootouders met in skipakjes geklede kinderen. Het was een vrolijke boel en inderdaad: iedereen had het over de lente die sinds een paar dagen is begonnen.

De dierentuin had een gedaanteverwisseling ondergaan, de afgelopen twintig jaar. Er waren moderne verblijven gebouwd voor de beren, de apen, de zeehonden, de ijsberen, de tijgers, de olifanten en de vogels.

P1000367
P1000400De witte  tijger was het hoogtepunt, omdat ik die nog nooit in het echt had gezien. Maar ook de ijsbeermoeder en haar twee jongen, de pinguïns en de gorilla’s droegen bij aan het voorjaarsplezier. P1000387

En iedereen fotografeerde elkaar, wat in Rusland altijd tot ontroerende taferelen leidt, omdat er zo overduidelijk geposeerd wordt. 

P1000388
Kortom, het  was een mooie dag.

P1000391

P1000390