Wisselvallig

Vanmiddag vallen er vooral in het noorden en oosten nog een paar lichte buien. In het zuiden en westen komt de zon vaker tevoorschijn. Bij een matige, op de Wadden soms vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt het landinwaarts 11 tot lokaal 14 graden. Langs de westkust wordt het maximaal 10 graden.

Komende nacht trekken een paar nieuwe buien vanuit het westen over het land. De temperatuur daalt tot rond 6 graden.

Morgen blijft de lucht tamelijk vochtig en licht onstabiel. Ook dan vallen er enkele buien, voornamelijk in het binnenland. Aan de kust laat de zon zich geregeld zien. Later breiden de opklaringen zich landinwaarts uit. Het wordt maximaal een graad of 11.

Maandag overheerst de bewolking en af en toe valt er wat lichte regen. De temperatuur stijgt wederom tot maximaal 11 graden. In de avond volgt meer regen, als aanloop naar een paar natte dagen. Oorzaak is een diepe depressie die vanuit het zuidwesten langzaam naar ons land trekt en woensdag aankomt voor onze kust. Derhalve regent het ook op dinsdag van tijd tot tijd.

Woensdag gaat de neerslag over in fikse buien, mogelijk met hagel en natte sneeuw. Later die dag wakkert de wind sterk aan. Het wordt dan ronduit guur.

Donderdag voert een stevige noordwestenwind koele lucht aan en vallen er nog enkele buien.

Tegen Pasen knapt het iets op.