Vallende stenen

P1000342Dat het op straat niet altijd even veilig is bleek donderdagavond. Voor het huis van mijn buren stonden twee ontredderde Russen voor hun nieuwe Citroën C4. Het rechter voorspatbord was verbrijzeld, evenals het achterruit. ,,Er is een brok steen van het gebouw op onze auto gevallen”, zei de eigenaresse. ,,We wachten nu op de politie om een protocol op te maken.”

Zoals zoveel Russen waren ze niet verzekerd voor dergelijke pech, dus het was belangrijk dat de eigenaar van het gebouw de schade zou vergoeden. Die wordt hopelijk wel gevonden, want bewoners van de deftigere flatgebouwen in Moskou betalen altijd een bepaald gemeenschappelijk bedrag voor onderhoud.

Zelf loop ik sindsdien niet meer langs het gebouw des onheils, maar steek de  straat over en loop ik langs de laagbouw aan de overkant. Ik heb namelijk geen zin om een stuk van een stalinistisch  heldenbeeld op mijn hoofd te krijgen.

    • Michel Krielaars