Steenderen

Het interview met Europarlementariër Derk-Jan Eppink (NRC Weekblad, 20 maart) behoeft een correctie. Deze, in 1958 in Steenderen geboren man zegt dat hij de eerste in het dorp was die ging studeren. Dat klopt totaal niet. In zijn geboortejaar studeerden tientallen jongelui uit Steenderen op diverse universiteiten, van sommige families was dat al de derde generatie. In deze gemeente van welvarende boeren waren opleidingen als landbouwingenieur, dierenarts, rechtsgeleerde en theoloog aanvankelijk het meest populair. Maar gaandeweg volgde men allerhande academische studies en wanneer men zo’n 50 jaar terugkijkt, dan zijn er diverse oud-inwoners, die een glanzende carrière hebben gehad. Het meest bijzondere was het kerkdorp Olburgen, waar na de Tweede Wereldoorlog misschien wel het hoogste percentage kinderen per inwonertal naar het gymnasium ging en verder studeerde.

E.H.M. Veenhuis, Heumen

    • E.H.M. Veenhuis