Minoes en Tom en Max en Luna

Luistert jullie kat – bijvoorkeur niet – naar Tommy (kater) of Minoes (poes)? Dan hebben jullie een topper in huis. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben de populairste dierennamen op een rijtje gezet in Onze Taal. Daarvoor hebben ze 85.000 namen in de huisdierendatabank Petbase doorgevlooid. Met dierennamen is het net als met namen voor baby’tjes. Sommige namen zijn opeens ‘in’. Luna is de nummer één-naam voor een vrouwtjeshond (teef), vlak voor Lady. Max blijft favoriet voor een mannetjeshond (reu), met Spike erna. Een stijger voor teefjes is Senna, voor reuen en katers zijn Diesel en Binky in opmars. Opvallend veel hondennamen beginnen met een B. Zo’n B wordt wel ‘plofklank’ genoemd en commandeert prettig, denken de onderzoekers.

Marieke van Twillert

    • Marieke van Twillert