Mannenrok

Aynouk Tan schrijft dat H&M een poging deed de Nederlandse man aan de rok te krijgen. (NRC Weekblad, 20 maart). Dit was wel een heel halfslachtige poging. In slechts één filiaal een paar rokken en deze niet aanprijzen, zo kom je er niet. Om als man in rok te kunnen lopen, moet je of een kilt kopen, of zelf een rok (laten) maken of de damesafdeling van een kledingzaak ingaan. Er zijn mannen genoeg die in rok lopen, zie de side rokvoormannen.nl

Als voorbeeld, ik wist dat Blåklåder een werkkilt voor mannen heeft. Dan eerst op internet de importeur zoeken, die bellen welk filiaal de spullen verkoopt, daar de verkoopster overtuigen dat die kilt er wel is, aanbetalen en hij wordt besteld. Het zal nog wel even duren voordat het een normaal beeld wordt om mannen in rok op straat te zien.

Rob Storm van Leeuwen, Eindhoven

    • Rob Storm van Leeuwen