Lullo's

Wie is de man van de week?

Dat zijn er drie: Van Binsbergen, Kerstens en Kamphuijs.

????

Tja, hun voornamen kent niemand. Maar ze zijn ook wel bekend als de Lullo’s. De studentikoze patjepeeërs uit Jiskefet, gespeeld door Michiel Romeyn, Herman Koch en Kees Prins – de ordinairste tv-typetjes die Nederland ooit heeft gekend.

Maar die bestaan toch allang niet meer?

De Lullo’s waren een vast onderdeel in het Jiskefet-jaar 1996. Daarna niet meer. En in 2005 hield het hele Jiskefet ermee op. Geen fut meer, alles was al eens gedaan, het was op. Maar wie tegenwoordig een beetje wil meetellen, organiseert een reünie. Wat de Dolly Dots en Doe Maar en The Police en The Eagles konden, kan Jiskefet ook. Vandaar de Heb Je Nog Geneukt Tour in de Heineken Music Hall tegenover de Amsterdam Arena, van 4 tot en met 8 april. Vijf keer voor 5.000 man.

Zijn er zo veel fans?

Jazeker. Eerst waren er maar twee avonden gepland, maar de kaarten vlogen weg. Nu zijn het er dus vijf. Dat wordt massaal meebrullen: „Hé, lullo, nog geneukt?”

Is dat leuk?

Romeyn, Koch en Prins hadden een keurig excuus: de Lullo’s waren een parodie. Hoe platter en proleteriger ze die corpsballen speelden, hoe meer dat soort windbuilen op alcoholbasis belachelijk zou worden gemaakt. Zo werkt satire. Maar dat zul je dan altijd zien: juist onder de lui was (en is) de populariteit het grootst.

En is dit de definitieve herstart?

Dat lijkt nog niet aan de orde. Herman Koch is intussen bestsellerauteur (Het diner) en Kees Prins heeft altijd al ruimschoots emplooi gehad als acteur en regisseur. Michiel Romeyn is de enige die sinds de Jiskefet-breuk nog niet de indruk wekt dat hij al een geheel nieuw leven is begonnen. Voor hem zal deze korte comeback des te prettiger zijn. En de heren weten bovendien van uitmelken. Volgende week verschijnt er een „geheel vernieuwde” versie van de al bestaande Lullo’s-dvd-box, en tijdens de avonden in de Heineken Music Hall worden ook tv-opnamen gemaakt (zodat die later op dvd kunnen).

Dus?

Van die Lullo’s zijn we nog niet af.

    • Henk van Gelder