Kort nieuws Sport

Verlinden (vlinder) en Heemskerk (rug) zwemmen limiet

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 27 maart. Zwemmer Joeri Verlinden heeft gisteren tijdens de Swim Cup in Amsterdam de EK-limiet gezwommen op de 100 meter vlinderslag. De zwemmer uit Eindhoven kwalificeerde zich voor de komende EK in Boedapest met een tijd van 52,48 seconden. De richttijd was 52,74. Femke Heemskerk voldeed aan de EK-norm op de 100 meter rugslag. De Amsterdamse zwemster tikte aan na 1.01,77, net onder de eis van 1.01,80. Inge Dekker versloeg verrassend de wereldrecordhoudster op de 100 vlinder, de Zweedse Hannah Sjöström. Dekker was met 58,47 ruim een halve seconde sneller dan de zestienjarige Sjöström (59,10).

Gijsman in finale WK kunstrijden

Turijn, 27 maart. Manouk Gijsman (17) heeft zich gisteren in Turijn als 24ste en laatste geplaatst voor de finale (vrije kür) bij de wereldkampioenschappen kunstrijden in Turijn. Zij kreeg voor haar korte kür een totaal van 47,44 punten, een persoonlijk record. Bij het ijsdansen ging de wereldtitel naar de Canadezen Tessa Virtue en Scott Moir, die vorige maand in Vancouver ook olympisch kampioen werden. (ANP).

Tafeltennisfinale: eerste zege Heerlen

Heerlen, 27 maart. De tafeltennissters van Heerlen hebben gisteravond het eerste duel in de finale van de Champions League met 3-1 gewonnen van het Oostenrijkse Linz Froschberg. Voor eigen publiek zorgden Li Jie (twee zeges) en Dang Ye Seo voor de punten. Li Jiao verloor van Liu Jia. Over vier weken staat de return op het programma. (ANP)

De Graafschap wint afgetekend van Oss

Oss, 27 maart. Koploper De Graafschap blijft winnen in de eerste divisie. De ploeg uit Doetinchem versloeg gisteravond FC Oss met 3-1. Cambuur Leeuwarden bleef op tien punten door een 3-0 zege op Volendam. GA Eagles, de andere titelgegadigde, speelt morgen tegen FC Emmen. (ANP)

Barcelona: Cruijff nu erevoorzitter

Barcelona, 27 maart. Johan Cruijff is gisteren benoemd tot erevoorzitter van voetbalclub Barcelona. De directie van de Catalaanse club maakte dat bekend. Het besluit om de succesvolle oud-speler en oud-trainer de titel te verlenen was unaniem. (ANP)

IJshockeytitel voor de Nijmegen Devils

Nijmegen, 27 maart. Nijmegen Devils heeft gisteravond de nationale ijshockeytitel veroverd. Ook in het derde duel van de play-offs (best-of-three) om het kampioenschap was Nijmegen te sterk voor Tilburg Trappers: 5-4. (ANP)

NAC wint met 3-0 van ADO Den Haag

Breda, 27 maart. NAC heeft gisteravond in de eredivisie met 3-0 van ADO Den Haag gewonnen. De doelpuntenmakers: Anthony Lurling, Kees Kwakman en Matthew Amoah. (ANP)