film

Mar adentro (Alejandro Amenábar, 2004, E/I/F). Javier Bardem schittert als Ramón Sampredo, een man die na een ongelukkige duik invalide werd en de rest van zijn leven streed voor een menswaardig einde: euthanasie. De film richt zich vooral op zijn relatie met drie vrouwen: zijn schoonzuster, een advocate en een eenvoudige vrouw uit het dorp die maar niet begrijpt dat iemand wil sterven. Canvas, 21.30-23.35u. scene uit de film Mar Adentro (2004) FOTO: A-Film

The Story of Us (Rob Reiner, 1999, VS). Bruce Willis en Michelle Pfeiffer staan op het punt te scheiden en blikken in romantische tragikomedie terug op vijftien jaar moeizaam huwelijksleven. Oppervlakkig en vluchtig. Net5, 18.30-20.30u.

Mean Streets (Martin Scorsese, 1973, VS). Vroeg meesterwerk van Scorsese markeerde diens doorbraak als regisseur én die van Robert De Niro als acteur. Het gewelddadige New Yorkse Little Italy in het begin van de jaren zestig. Beginnende crimineel Harvey Keitel ontfermt zich over de zwakbegaafde, door schulden geplaagde De Niro.BBC 2, 0.30-2.20u.

The King of Comedy (Martin Scorsese, 1983, VS). Tragikomedie over honger naar publieke erkenning. Robert De Niro als middelmatige komiek voor wie wensdroom en realiteit door elkaar lopen. Om televisieoptreden af te dwingen gijzelt hij voormalige ster Jerry Lewis.BBC 2, 2.20-4.05u.