Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Schrijfster Somaly Mam vertelt over haar strijd tegen kinderprostitutie. Zij heeft als minderjarige in Cambodja gedwongen in de prostitutie gewerkt en strijdt al jaren tegen deze vorm van seksarbeid. Haar documentaire Red Light draait op het ‘Movies That Matter Festival’ van Amnesty International. Plus premier Balkenende over de gebeurtenissen van de afgelopen week.Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking krijgen vaak geen optimale opvoeding. Met name kinderen die zelf niets mankeren hebben een moeilijke jeugd. Al jong zijn ze volwassener dan hun ouders. Jennie en Erik, die in zo’n situatie zijn grootgebracht, pleiten voor een vereniging waarin kinderen zoals zij kennis en ervaring kunnen delen. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova. Over de hypotheekrenteaftrek wordt gesproken met VVD’er Stef Blok (voor) en D66’er Gerard Schouw (tegen). En een interview met de naar de vrije wereld overgelopen voormalige kolonel Kim Jong-ryul, die twintig jaar lang als personal shopper van de Noord-Koreaanse dictators Kim Il-sung en diens zoon Kim Jong-il in het buitenland luxegoederen kocht. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Een terugblik op tv-programma’s van de maand maart, met Joost Zwagerman, Gerard Joling en Peter R. de Vries. Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. Ned.2, 19.30-20.19u.

Pauw & Witteman. Met onder meer wijnjournalist Harold Hamersma, die zegt dat wijn gezond is. Ned.2, 23.00-23.50u.

Friday Night with Jonathan Ross. Gasten vanavond zijn de acteurs Emma Thompson, Brian Cox en Matt Smith. Muziek van Goldfrapp. BBC 1, 23.40-0.40u.

documentaire

The heart of Jenin. In 2005 schiet een Israëlische soldaat bij een vluchtelingenkamp de Palestijnse jongen Ahmed Chatib dood omdat hij diens speelgoedgeweer voor echt aanzag. Zijn vader Ismaël besluit om de organen van zijn zoon te schenken aan zes Israëlische kinderen. Vier van deze kinderen zijn twee jaar later nog in leven. De film volgt Ismaël op zijn reis door Israël langs drie van deze kinderen: een Druzenmeisje, een bedoeïenenjongetje en het dochtertje van ultraorthodoxe joden. Ned.2, 22.55-0.00u.

informatief

Recht in de regio. Juridische voorlichting en rechtshulp op locatie met mr. Frank Visser.Ned.2, 19.20-19.55u.

De Ombudsman. Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor mensen die strijden tegen ambtelijke molens. Deze keer: bewoners van een historisch hofje in Groningen willen geen plaszuil voor de deur; veel Nederlanders stellen het doen van belastingaangifte uit tot het laatste moment; te weinig behandeling voor verslaafde, psychisch gestoorde veelplegers; betaaltoilet op station Leeuwarden werkt niet. Ned.2, 21.20-22.00u.

amusement

De toerist, de violist en de koningin. Verslag van een feestelijk programma in Valkenburg a/d Geul, waar het 125-jarig jubileum van de VVV wordt gevierd. Met o.a. historische filmpjes en een optreden van André Rieu en zijn orkest. Joost Karhof doet verslag van de festiviteiten, waar koningin Beatrix bij aanwezig zal zijn.Ned.2, 18.50-19.25u.

cultuur

Die Vorleser. Literair programma vanuit het voormalige douanekantoor in de haven van Hamburg. Speciale gast is de Duitse acteur Ulrich Noethen die een van zijn lievelingsboeken meeneemt: Freelander , van de Bosnisch-Kroatische auteur Miljenko Jergovic.ZDF, 23.00-23.30u.