Sport kort

Amerikaan Phinney wereldkampioenop achtervolging

KOPENHAGEN. Taylor Phinney heeft gisteren bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Deense Kopenhagen de titel op de individuele achtervolging gewonnen. In de finale versloeg de Amerikaan de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent. Derde werd de Australiër Jack Bobridge. De ploegachtervolging voor vrouwen werd gewonnen door Australië. De ploeg realiseerde een tijd van 3.21,748, tegenstander Groot-Brittannië kwam tot 3.22,287. Nederland werd vijfde. De Nederlandse sprinter Teun Mulder werd op het onderdeel keirin vierde. De titel was voor de Brit Chris Hoy. Tweede werd de Maleisiër Azizulhasni Awang, derde de Duitser Maximilian Levy. (ANP)

Van Grunsven vijfde met Salinero

DEN BOSCH. Dressuuramazone Anky van Grunsven is gisteren bij Indoor Brabant met Salinero als vijfde geëindigd in de Grand Prix. De drievoudig olympisch kampioene kwam tot een score van 70,511. In de rubriek ontbraken de sterkste combinaties van dit moment. Die starten in Den Bosch in de finale van de wereldbeker. Van Grunsven is daar niet voor gekwalificeerd. De Duitser Matthias Alexander Rath, met Sternthaler (73,660), won. Edward Gal werd met Sisther de Jeu derde. (ANP)

Veendam wint voorde derde maal

VEENDAM. Veendam heeft gisteren in een wedstrijd van de eerste divisie met 3-0 gewonnen van AGOVV uit Apledoorn. De voetbalclub boekte daarmee de derde zege op rij. Veendam wendde eerder deze week met dank aan drie sponsors een dreigend faillissement af en kan daardoor het seizoen in ieder geval afmaken. Michael de Leeuw maakte twee doelpunten en is nu met 21 treffers topscorer van de eerste divisie. (ANP)