SELECTIE Muziek

Michael Chance in Bachs Johannes Passion

Mahler/ Wigglesworth

Utrecht/Eindhoven Mark Wigglesworth leidt het Radio Filharmonisch Orkest, Anna Larsson (mezzo) en Stuart Skelton/ Anthony Dean Griffey (tenor) in een combinatie van Brittens Sinfonia da requiem, diens eerste grootschalige orkestwerk, met Mahlers 6-delige liedcyclus Das Lied von der Erde.

Concerten op 2 april Vredenburg Leidsche Rijn en 3 april Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven.

Passies

Tournee Bachs Johannes Passion klinkt bij het eigen Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam onder leiding van Frans Brüggen. De altpartij wordt gezongen door Michael Chance, verder met Markus Schäfer (evangelist) de jonge Nederlandse bariton Thomas Oliemans (Christus) Carolyn Sampson (sopraan) en Marcel Beekman (tenor).

Concerten op 31 maart Haarlem, 1 april Amsterdam, 2 april Leiden. Info.www.orchestra18c.com

Den Haag Bij het Residentie Orkest staat de Matthäus Passion o.l.v. Peter Schreier, Robert Holl zingt Christus. Verder oa met alt Nathalie Stutzmann.

2 en 3 april Dr Anton Philipszaal Den Haag, 070 88 00 333

Jose James

Amsterdam/Utrecht Amerikaanse jazz-zanger imponeerde twee jaar geleden met zijn debuut, waarop hij warme smooth jazz met soul, hiphop en een ‘streetattitude’ combineerde. Zijn recent uitgekomen tweede album Black Magic voegt daar nog de elektronische magie van oa. Burial en Flying Lotus toe.

Op 30 maart Melkweg, Amsterdam. Inl. www.melkweg.nl; 31 maart Tivoli De Helling, Utrecht. Inl: www.tivoli.nl

Dan le Sac vs Scroobius.

Amsterdam Engels duo had in 2007 een hit met het nummer Thou Shalt Always Kill. De elektroklanken en verende beats worden door poëet David Peter Meads (alias Scroobius Pip) voorzien van (met goed Brits accent gebrachte) spoken word. Hun nieuwe album The Logic of Chance is nu uit.

1 april, Paradiso. Inl: www.paradiso.nl

Romano Drom

Utrecht Twee houten lepels, een waterkan, handen, voeten en de stem – dat zijn de low-budget-instrumenten van de Hongaarse Olah-zigeuners. De formatie Romano Drom geeft de traditionele Olah-muziek nieuwe impulsen door er extra instrumenten en stijlen aan toe te voegen: accordeon, gitaar en flamenco-akkoorden.

Op 27 maart, Rasa. Inl: www.rasa.nl