opinext@nrc.nl

opinext@nrc.nl

Eigenlijk ben ik een beetje boos op Aaf. Niet omdat ze naar de Volkskrant gaat - nou ja, ook een beetje, maar ik begrijp die keuze wel. Ze heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Volkskrant de krant is waarin zij de columns van haar helden las. En eenmaal moeder van een kind schijn je als vrouw toch toe te treden tot een geheim genootschap, waardoor je blijkbaar niet meer tot de doelgroep van nrc.next behoort. Allemaal logisch.

Nee, ik ben boos op haar, omdat ze ons (de lezers van nrc.next) de afgelopen weken heeft laten genieten van haar columns. Al maanden keken we uit naar het moment dat ze terugkwam van haar zwangerschapsverlof. Na de pittige Renske de Greef als vervanger werd het drama. Hele discussies voerde ik met mede-lezers over de surrogaat-Aaf’en.

Met spanning keken we uit naar de eerste nieuwe column. Maar voordat die spanning een hoogtepunt had bereikt, kwam de anti-climax. Ze zou nog maar een maandje voor nrc.next schrijven. Een maand! Hoe frustrerend kun je het je trouwe lezers maken?

Gelukkig gaat Renske haar vervangen. Een schrale troost. Ik hoop dat ik net zo boos ben als Renske over een aantal jaar klaar is voor haar volgende stap en nrc.next weer verlaat.

Anouk Brinkman

Amersfoort

    • Anouk Brinkman