Marina & The Diamonds

The Family Jewels

cd pop ***

De stem van de Britse Marina Diamandis valt op door een overspannen voordracht, alsof ze ruzie had en ondertussen een liedje moest inzingen. Dat opgefokte karakter geeft de liedjes een scherpe rand die welkom is, want de meeste nummers ziijn doorsnee popstampers. Een deel van Marina’s debuut-cd, The Family Jewels, werd geschreven en geproduceerd door producer Pascal Gabriel, die ook werkte met Ladyhawke, maar hier nogal tegenvalt.

De muziek lijkt niet op de vernuftige synthetische glooiingen van Ladyhawke; de instrumentaties denderen door, met gierende synthesizers en straffe drums. In sommige liedjes weet Marina te charmeren: de opgeruimde toon van Mowgli’s Road en Guilty beklijven meer dan de opzichtige knipoog richting het Amerikaanse publiek van de single Hollywood. Op zijn best brengt Marina & The Diamonds, die in haar eigen land als ‘next big thing’ is onthaald, onschadelijke, onderhoudende hitmuziek.

HESTER CARVALHO