Leuk!

Voorlezen

Den Haag Huizen op het Lange voorhout worden zondag 28 maart omgetoverd tot een leesparadijs. Op het festival Boekids zijn er die dag verhalen, theater, muziek en kunst. Pippi Langkous komt, de band Alderliefste speelt en prinses Laurentien en Sieb Posthuma lezen voor uit Mr Finney. Verder zijn er o.a. Wouter van Reek (Keepvogel), Hermine Landvreugd, Jet Boeke met Dikkie Dik, Charlotte Dematons en Karel Eykman. In Museum Meermanno is t/m 31 mei Pippi op Papier, 2 x 3 = 4! met echte tekeningen uit de boeken van Pippi en andere heldinnen van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, zoals Ronja de Roversdochter.

Res: 0900-410 4104 en www.theater-diligentia.nl. Inl www.boekids.nl

Zandtekenen

Amsterdam In nat zand kun je tekeningen maken en kunstenaars in Tibet en India doen dat al heel lang. Op 28 maart om 11u30 is er een kunstzondag bij Mozaïk met Nina Rave. Eerst vertelt ze over zandtekenen in andere landen en daarna kun je er zelf een maken. Een foto van je eigen tekening mag je mee naar huis nemen.

Bos en Lommerweg 191. Res www.podiummozaiek.nl

Met de nachtwachter mee

VordenNatuurmonumenten organiseert op het bos van landgoed ’t Enzerick een wandeling in het donker. Als ‘dagmens’ kan je zaterdagavond 27 maart vanaf 19u30 ingewijd worden in de nacht. Met een potje nachtsel en en flesje nachtwater ga je met de nachtwachter de duisternis in voor o.a. een ‘nachtconcert’.

Vertrek: Almenseweg 58/60. Res www.natuurmonumenten.nl