Kort nieuws voorpagina

Elektronisch patiëntendossier is niet goed beveiligd

Den Haag, 26 maart. Uit onderzoek blijkt dat het Elektronisch Patiëntendossier niet veilig is. Toch zijn de voorbereidingen voor de landelijke uitwisseling van medische gegevens van patiënten al in volle gang. Pagina 2

Coffeeshops voelen zich nu vogelvrij

Rotterdam, 26 maart. Het landelijk overleg van coffeeshopbonden LOC vindt de uitspraak tegen de Zeeuwse coffeeshop Checkpoint zeer verontrustend. „We zijn vogelvrij verklaard”, zegt voorzitter Marc Josemans namens de coffeeshopbonden. Pagina 3 en 7 (commentaar)

Advocatenkantoren lijden onder crisis

Amsterdam, 26 maart. Grote advocatenkantoren zijn vorig jaar als gevolg van de crisis gekrompen. Ook hebben ze minder notarissen in dienst. Dat blijkt uit het jaaroverzicht Stand van de Advocatuur. Pagina 13

Ajax-supporters welkom in de Kuip

Rotterdam, 26 maart. Ajaxsupporters zijn welkom bij de bekerfinale Feyenoord-Ajax op zondag 25 april. Dat heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vandaag besloten. Over het aantal supporters dat naar de Kuip mag volgt nog overleg. Pagina 11

Psychoanalyse uit het basispakket

Rotterdam, 26 maart. De klassieke ‘freudiaanse’ psychoanalyse, de oudste vorm van psychotherapie die er bestaat, is deze week per direct geschrapt uit het basispakket voor de Zorgverzekeringswet. Pagina 3

Geen verbod op schotelantennes

Rotterdam, 26 maart. Woningeigenaren mogen hun huurders niet zonder meer verbieden een schotelantenne op hun woning te plaatsen. Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof bepaald. Pagina 2

Verlies ABN Amro in 2009 en 2010

Amsterdam, 26 maart. ABN Amro heeft in 2009 verlies geleden. Ook in 2010 verwacht bestuursvoorzitter Gerrit Zalm nog geen winst. Pas in 2011 rekent hij weer op een „behoorlijke winst” voor de staatsbank. Pagina 15

The Independent

Londen, 26 maart. Het Britse dagblad The Independent is overgenomen door de Russische zakenman Lebedev. Pagina 15