Kort nieuws Sport

Anky van Grunsven staat niet in finale van Indoor Brabant

DEN BOSCH. Dressuuramazone Anky van Grunsven veelvoudig winnares van de wereldbeker, doet niet mee in de finale. Ze is gisteren bij Indoor Brabant met Salinero als vijfde geëindigd in de Grand Prix. De drievoudig olympisch kampioene kwam tot een score van 70,511. In de rubriek ontbraken de sterkste combinaties van dit moment. Die starten in Den Bosch in de finale van de wereldbeker. Van Grunsven is daar niet voor gekwalificeerd. De Duitser Matthias Alexander Rath, met Sternthaler (73,660), won. Edward Gal werd met Sisther de Jeu derde. (ANP)

Van Persie traint weer bij Arsenal

LONDEN, 26 maart. Robin van Persie heeft deze week weer getraind bij Arsenal. Manager Arsène Wenger maakte gisteren bekend dat de Nederlandse aanvaller inmiddels terug is in Engeland voor het laatste deel van zijn revalidatie. Van Persie liep in november tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië een zware enkelblessure op. Hij werkte de afgelopen maanden in Nederland aan zijn herstel. (ANP)

Voetbalclub RKC ruimt selectie op

WAALWIJK, 26 maart.RKC Waalwijk neemt na dit seizoen afscheid van zeven spelers, onder wie vaste krachten als Dustley Mulder, Alexandre di Gregorio en Benjamin de Ceulaer. Anthony Obodai (ex-Ajax) moet ook vertrekken bij de hekkensluiter van de eredivisie. RKC heeft de betreffende spelers laten weten dat hun aflopende contract om sportieve en financiële redenen niet wordt verlengd. (ANP)

Phinney wint WK op achtervolging

KOPENHAGEN, 26 maart. Taylor Phinney heeft gisteren bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Deense Kopenhagen de titel op de individuele achtervolging gewonnen. In de finale versloeg de Amerikaan de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent. Derde werd de Australiër Jack Bobridge. De ploegachtervolging voor vrouwen werd gewonnen door Australië. De ploeg realiseerde een tijd van 3.21,748, tegenstander Groot-Brittannië kwam tot 3.22,287. (ANP)

NBA: Bulls dreigt play-offs te missen

CHICAGO, 26 maart. De basketbalploeg van de Chicago Bulls dreigt de play-offs om de NBA-titel te moeten missen. De roemruchte club verloor gisteravond (lokale tijd) in eigen stadion kansloos van Miami Heat: 74-103. Het was de elfde nederlaag in dertien duels voor Chicago. (ANP)

Tennis: De Bakker wint in Miami

MIAMI, 26 maart. Thiemo de Bakker heeft zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Miami. De Nederlandse tennisser was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Rajeev Ram: 6-4 en 7-5. In de volgende ronde neemt De Bakker het op tegen Tomas Berdych. (ANP)

‘Barney’ verliest

BIRMINGHAM, 26 Maart. Raymond van Barneveld heeft gisteren op de zevende avond van de Premier League Darts een nederlaag moeten incasseren tegen de Brit Ronnie Baxter: 8-4. (ANP)