Kort nieuws Economie

Spyker opnieuw diep in het rood

Zeewolde, 26 maart. Sportwagenfabrikant Spyker heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 22,9 miljoen euro in vergelijking met een verlies van 23,8 miljoen euro in 2008. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Spyker, dat eind vorig jaar aankondigde de productie van zijn bolides te verhuizen naar het Britse Coventry, maakte vorig jaar 31 auto’s en verkocht er 36. Door de verplaatsing van de assemblage kwamen 45 van de 135 banen in Nederland op de tocht te staan. De omzet daalde van 7,8 tot 6,6 miljoen euro. (ANP)

Miljardenverlies Hypo Real Estate

München, 26 maart. De Duitse vastgoedfinancier Hypo Real Estate (HRE) is vorig jaar op een verlies uitgekomen van 2,2 miljard euro. Dat kwam onder meer door extra voorzieningen voor slechte kredieten. Dat maakte HRE vandaag bekend. In 2008 leed de grootste vastgoedfinancier van Europa een verlies van bijna 5,5 miljard euro. HRE werd met vele miljarden van de ondergang gered door de Duitse overheid. HRE verwacht ook de komende jaren in de rode cijfers te blijven. (ANP)

Oracle boekt hogere omzet

Redwood Shores, 26 maart. Het Amerikaanse softwareconcern Oracle heeft de afgelopen drie maanden geprofiteerd van hogere uitgaven van bedrijven aan software. Bovendien zegt het bedrijf nog altijd marktaandeel te winnen op rivaal SAP uit Duitsland. Oracle zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind februari eindigde, de omzet met 7 procent toenemen. Inclusief de bijdrage van Sun Microsystems, waarvan de overname eind januari werd afgerond, steeg de omzet met 17 procent tot 6,4 miljard dollar. De nettowinst van Oracle daalde met 10 procent tot 1,19 miljard dollar, maakte het bedrijf gisteren bekend. (ANP)