Koel en buien

Vandaag was de eerste van een reeks wisselvallige en koelere dagen. Het hogedrukgebied dat storingen enige tijd op afstand wist te houden en zachte lucht vanuit het zuiden onze kant opstuurde, is naar het oosten verdrongen. Hiervoor in de plaats bepalen lagedrukgebieden bij ons de komende dagen het weer.

Vannacht zijn er opklaringen, maar valt ook nog een enkele bui. Het koelt af naar 5 graden in het noorden tot 7 graden in Zeeland.

Morgen ontstaan er in de onstabiele lucht vrij snel stapelwolken waaruit, met name in de middag, geregeld een bui valt. De meeste opklaringen zitten in de ochtend. Bij dit alles blijft het kwik steken bij een graad of 9 direct langs de kust, landinwaarts loopt de temperatuur op naar 12 graden en in Limburg wordt met een beetje geluk 13 graden gehaald. De zuidwestenwind is meest matig.

Zondag is er minder ruimte voor de zon, er vallen geregeld buien en bij dit alles staat een stevige zuidwestenwind van kracht 4 tot 5.

De losse buien van zondag overdag maken in de nacht naar maandag plaats voor een solide regengebied, dat zijn intrede doet en zich maandag in de loop van de dag gestaag over het land uitbreidt. Ook dinsdag hebben we hier nog mee te maken. Vanaf woensdags vallen er weer losse buien, lokaal met hagel en onweer.