Sport kort

Zilveren medaille Peter Schep bij WK baanwielrennen

KOPENHAGEN. Peter Schep is bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Kopenhagen als tweede geëindigd op de puntenkoers. Hij moest alleen de Australiër Cameron Meyer voor zich dulden. Het brons was voor de Tsjech Milan Kadlec. Schep was in 2006 wereldkampioen op dit onderdeel, in 2008 werd hij derde. Het betekende ook het eerste succes voor Robert Slippens, de bondscoach van de duurrenners. Willy Kanis slaagde er niet in een medaille te veroveren op het onderdeel 500 meter tijdrit. De Kampense reed wel een persoonlijk record (33,801 seconden) maar werd daarmee vierde. Het goud was voor de Australische Anna Meares in 33,381. (ANP)

Sponsor schaatsteam van Bob de Jong stopt

DELFZIJL. VPZ stopt met de sponsoring van het schaatsteam. Dat maakte de zorgverzekeraar gisteren bekend. Bij VPZ rijden onder anderen Bob de Jong en Jan Blokhuijsen, die in februari brons wonnen bij de Olympische Spelen in Vancouver. De Jong deed dat op de 10 kilometer, Blokhuijsen op de ploegachtervolging. Het is mogelijk dat het schaatsteam als geheel doorgaat met een nieuwe hoofdsponsor. (ANP)

Zonderland in Doha weer winnaar op rek

DOHA. Epke Zonderland heeft bij wereldbekerwedstrijden in Doha voor de achtste keer goud gewonnen op rek. De Friese turner kwam tot een juryscore van 15,950 punten. Jeffrey Wammes pakte zijn derde bronzen medaille, ditmaal op sprong met een gemiddelde van 15,612. Op rek kwam Wammes tot 14,850, goed voor de zesde plaats. Zonderland werd ook nog vierde op brug met een score van 15,100. (ANP)

Turkse spelers vast voor omkoping

ISTANBUL. De politie in Turkije heeft bijna vijftig mensen gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij omkoping in het voetbal. Volgens het persbureau Anatolia gaat het ook om een aantal voetballers uit de hoogste divisie in het land. De Turkse voetbalfederatie bevestigde dat er onderzoek wordt verricht naar ‘verkochte’ wedstrijden. (ANP)

Breschel wint Dwars door Vlaanderen

WAREGEM. Wielrenner Matti Breschel heeft de Belgische klassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. Hij reed in de laatste 22 kilometer solo naar de streep in Waregem. De Belg Björn Leukemans werd tweede. De Nederlander Niki Terpstra volgde op de derde plaats. (ANP)

Haase in Italië nu wel snel uitgeschakeld

BARLETTA. Robin Haase heeft zijn sterke optreden vorige week in het Italiaanse Caltanissetta geen goed vervolg kunnen geven. De Haagse tennisser verloor in de eerste ronde van het challengertoernooi in Barletta, eveneens in Italië, met twee keer 6-4 van de Rus Igor Koenitsin. (ANP)

Shorttrackcoach Monroe moet weg

HOOGLAND. De KNSB gaat niet verder met shorttrackbondscoach John Monroe. De schaatsbond wil na een opbouwperiode een volgende stap maken met een andere type, aldus KNSB-directeur Arie Koops. (ANP)