Songfestival voor vogels in Thailand

In het Thaise Narathiwat hingen eigenaren van zangvogels vandaag hun kooien op in de aanloop naar het ‘songfestival’ voor vogels in deze provincie. Duizenden vogelliefhebbers uit Thailand en Maleisië waren naar Narathiwath gekomen om aan het evenement, dat een dag duurt, deel te nemen. In Thailand worden van januari tot juli op verschillende plaatsen competities tussen zangvogels gehouden. De wedstrijden hebben een zeer serieus karakter. De jury beoordeelt de zangvogels, die in hun kooi aan masten en kabels worden gehangen op drie tot zes meter hoogte, op toonhoogte, volume en melodie. Foto AFP Thai villagers hang their birds up as they gather for a bird-singing contest in the southern Thai province of Narathiwat on March 24, 2010. Thousands of bird owners from Thailand and neighbouring Malaysia took part in the one-day bird-snging contest. TOPSHOTS AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA AFP