Kort nieuws Sport

Robben schiet Bayern München naar bekerfinale

GELSENKIRCHEN, 25 maart. Voetballer Arjen Robben heeft gisteren de wedstrijd in de halve finales van het Duitse bekertoernooi tegen Schalke 04 beslist in het voordeel van Bayern München (0-1). Door het doelpunt van Robben in de verlenging blijft Bayern in de race voor drie prijzen. De club staat bovenaan in de Bundesliga en behoort tot de laatste acht ploegen in de Champions League. (ANP)

UEFA past regels transfers aan

TEL AVIV, 25 maart. Voetballers die in actie komen in de voorronde van de Champions League of Europa League mogen vanaf komend seizoen al vanaf de groepsfase voor een andere club spelen. Dat heeft de Europese voetbalbond gisteren besloten op het jaarlijkse UEFA-congres. Voorwaarde is wel dat de club van de desbetreffende speler in de voorronde wordt uitgeschakeld. UEFA-voorzitter Michel Platini gaf vandaag bij het congres aan dat hij een tweede termijn als voorzitter van de Europese voetbalbond ambieert. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er geen tegenkandidaten zijn in mei. (ANP)

VPZ sponsort niet langer schaatsteam

DELFZIJL, 25 maart. VPZ stopt met de sponsoring van het schaatsteam. Bij VPZ rijden onder anderen Bob de Jong en Jan Blokhuijsen, die in februari bij de Olympische Spelen in Vancouver brons op respectievelijk de 10 kilometer en de ploegachtervolging wonnen. Het is mogelijk dat het schaatsteam als geheel doorgaat met een nieuwe hoofdsponsor, maar er wordt ook gekeken naar andere opties. (ANP)

Ruiter Schröder verkoopt toppaard

DEN BOSCH, 25 maart. Springruiter Gerco Schröder gaat verder zonder zijn toppaard Milano. Het inmiddels zestienjarige dier is verkocht aan de Zweedse Martha Elander. Met Milano, sinds 2005 bereden door Schröder, won de Nederlander onder meer wereldbekerwedstrijden in Bordeaux, Helsinki en Verona. Ook startte hij met Milano in meer dan tien landenwedstrijden. (ANP)

Chinees paar wint bij WK kunstrijden

TURIJN, 25 maart. De Chinese kunstrijders Qing Pang en Jian Tong hebben gisteravond in Turijn de wereldtitel voor paren gewonnen. Het Chinese koppel, vorige maand in Vancouver goed voor olympisch zilver, bleef de Duitsers Aljona Savchenko en Robin Szolkowy voor. Het brons was voor de Russen Yuko Kawaguti en Aleksander Smirnov. (ANP)

Hockeysters SCHC verslaan Kampong

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 25 maart. De hockeysters van SCHC hebben gisteravond de cruciale derby tegen Kampong gewonnen. De ploeg uit Bilthoven won in Utrecht met 3-1 en staat nu samen met Kampong op de vierde plaats. De strijd om het vierde en laatste play-off ticket is nog open. (ANP)

Zonderland weer winnaar op rek

DOHA, 25 maart. Epke Zonderland heeft gisteren in Doha de wereldbekerwedstrijd op rek gewonnen. De Friese turner kwam tot een juryscore van 15,950. Jeffrey Wammes eindigde voor de derde keer als derde, ditmaal op sprong met een totaal van 15,612. Zonderland werd ook nog vierde op brug, Wammes zesde. (ANP)

Tennisster Krajicek verliest in Miami

Miami, 25 maart. De Nederlandse tennisster Michaëlla Krajicek heeft gisteren in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Miami verloren van de Amerikaanse Melanie Oudin: 6-2 en 6-4. Arantxa Rus verloor eerder van Melinda Czink uit Hongarije. (ANP)

Shorttrack: Monroe weg als bondscoach

HOOGLAND, 25 maart. De KNSB gaat niet verder met shorttrackbondscoach John Monroe. Dat werd gisteren bekend. (ANP)