Film van de dag

Amy Adams speelt Giselle in Enchanted. A classic Disney fairytale collides with modern-day New York City in a story about a fairytale princess (AMY ADAMS, pictured) from the past who is thrust into present-day by an evil queen (SUSAN SARANDON). Soon after her arrival, Princess Giselle begins to change her views on life and love after meeting a handsome lawyer (PATRICK DEMPSEY). Can a storybook view of romance survive in the real world?

Enchanted. Deze combinatie tussen live action en animatie uit de koker van Disney speelt een leuk spel met (film)sprookjes. Van de überprins(es) tot de ‘happily ever after’-moraal die botst op de realiteit van het moderne, jachtige leven, waar het geloof in romantiek geheel is verdwenen. Het is een echte uitwisseling: de sprookjesprinses die in het moderne New York terecht komt, leert dat liefde op het eerste gezicht niet altijd werkt, en de wat cynische vrijgezelle vader herwint door zijn omgang met de prinses zijn gevoel voor romantiek.(Kevin Lima, 2007, VS), Net5, 20.30-22.35u.

André Waardenburg