Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

De dummy van de Global Hawk

Een dummy van het onbemande verkenningsvliegtuig de Global Hawk wordt getoond in een expositieruimte in Tokio. De echte Global Hawk kan straks ruim 32 uur achter elkaar in de lucht blijven op een hoogte van meer dan achttien kilometer. Bovendien kan het verkenningsfoto’s bijna in real time naar doelen in de lucht, op land of in het water sturen. Foto AP A mockup of Northrop Grumman's Unmanned Aerial Reconnaissance System plane RQ-4 Global Hawk is on display during a press briefing of the plane at a public exhibition hall in Tokyo, Wednesday, March 24, 2010. The Global Hawk can fly at altitudes of more than 60,000 feet for more than 32 hours and send near real-time reconnaissance imagery and signals intelligence data to forces in the air, on the ground and at sea. (AP Photo/Junji Kurokawa)
Een dummy van het onbemande verkenningsvliegtuig de Global Hawk wordt getoond in een expositieruimte in Tokio. De echte Global Hawk kan straks ruim 32 uur achter elkaar in de lucht blijven op een hoogte van meer dan achttien kilometer. Bovendien kan het verkenningsfoto’s bijna in real time naar doelen in de lucht, op land of in het water sturen. Foto AP A mockup of Northrop Grumman's Unmanned Aerial Reconnaissance System plane RQ-4 Global Hawk is on display during a press briefing of the plane at a public exhibition hall in Tokyo, Wednesday, March 24, 2010. The Global Hawk can fly at altitudes of more than 60,000 feet for more than 32 hours and send near real-time reconnaissance imagery and signals intelligence data to forces in the air, on the ground and at sea. (AP Photo/Junji Kurokawa) AP