Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer koeler

Frissere lucht van boven de oceaan dringt morgenavond via België binnen. Verspreid over het land vallen dan een paar buien, lokaal met onweer.

Onder invloed van een wegtrekkend hogedrukgebied boven Polen blijft het tot die tijd op de meeste plaatsen droog. Regionaal valt eerder al een bui, veroorzaakt door een depressie voor de Ierse kust, die vandaag al regenbuien boven Frankrijk veroorzaakte. Restanten daarvan trekken vanavond over het westen in de vorm van enkele verspreid voorkomende regenbuien.

Verder is het vanavond en vannacht zo goed als droog en zijn er diverse opklaringen. Het koelt af naar 7 tot 11 graden.

Morgen verandert aanvankelijk weinig: het is overwegend droog, zon en bewolking wisselen elkaar af. In de milde lucht lopen de temperaturen weer flink op. Het wordt 16 tot 18 graden in het westen tot lokaal 20 graden in het binnenland. Waar de wind, uit zuid tot zuidoost en matig, van boven grote wateroppervlakten waait, wordt het 11 tot 15 graden.

Aan het eind van de middag en tijdens de avond trekken vanuit het zuiden verspreid over het land buien over, waarvan een enkele met onweer. Dat gebeurt op de overgang met een stuk frissere lucht.

Vrijdag en in het weekend is het dan ook voelbaar koeler, en soms valt er regen.