Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Algemeen

vandaag

In het nieuws:

Milly Boele, het 12-jarige meisje uit Dordrecht dat vorige week is gedood, wordt om 15.00 uur begraven op begraafplaats de Essenhof in Dordrecht. Op www.kerkomroep.nl is de dienst in de Ontmoetingskerk live te volgen.

De winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award wordt bekendgemaakt. Een grote prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Onder de Nederlandse nominaties zijn onder anderen schrijvers Harrie Geelen, Peter van Gestel, Guus Kuijer en Joke van Leeuwen. Vorig jaar won de Palestijnse leesbevorderingsorganisatie het Tamer Instituut de prijs. De prijs wordt in mei uitgereikt.

In een kubuswoning en naast gelegen ‘superkubus’ in Rotterdam wordt het Stayokay hostel officieel geopend. Burgemeester Aboutaleb zal de eerste kamer onthullen.