Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Senioren in cel om ontvoering

Vier Duitse ouderen zijn door een rechtbank in Beieren schuldig bevonden aan het kidnappen van hun financieel adviseur omdat ze door hem geld hadden verloren. De daders, tussen 61 en 80 jaar oud, ontvoerden de adviseur bij zijn huis in Speyer, boeiden hem met tape en vervoerden hem in de achterbak van een auto 450 kilometer naar een vakantiehuis in Beieren. Toen hij onderweg probeerde te ontsnappen, braken ze twee van zijn ribben. In het huis dwongen ze hem een contract te tekenen waarin hij beloofde het geld terug te geven. Hij kon bevrijd worden nadat hij stiekem een fax naar zijn bank had gestuurd. De hoofdontvoerder kreeg zes jaar cel, een ander vier jaar. (BBC)