Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wetenschap

science to be

Heb je wel eens een wetenschappelijk artikel geschreven? Dan weet je dat zo’n tekst niet zomaar wordt gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Onafhankelijke, anonieme peer reviewers moeten je bevindingen eerst beoordelen. Daar gaat jaren overheen. Dus bestaat er ook het ‘onverantwoorde’ arXiv.org, een plek op internet waar natuurwetenschappers, wiskundigen en nog wat nerdish mannen en vrouwen hun wetenschappelijke artikelen alvast online kunnen zetten, in afwachting van...

Wil je alvast de wetenschap van morgen lezen? Surf naar arxiv.org